Közlekedési balesetet szenvedett? Nem kapott kártérítést? Hívjon,segítünk!

A közlekedési baleset személyeket, családokat tehet tönkre, sodorhat kilátástalan helyzetbe!Éppen ezért érdemes figyelmesen elolvasni az alábbi sorokat és ajánlani mindenki figyelmébe,hisz a közlekedés az életünk részévé vált!

Magyarországon és általában külföldön is minden gépjármű rendelkezik kötelező biztosítással. A gépjármű felelősség biztosítója a vezető által okozott összes kárt köteles megtéríteni!

Csak kevesen tudják, de a személyi sérüléses baleseteknél is élhetünk kárigénnyel az okozó biztosítójával szemben legyen a sérült: gyalogos ,kerékpáros ,motoros ,személygépkocsi vezetője vagy utasa!

A balesetért felelős gépjárművezető utasa is számíthat kártérítésre a vezető anyagi hátránya nélkül!

Kártérítési igénnyel a balesettől számított 5 évig élhetünk!

A kártérítés mértéke általában összetett dolog, megítélése szakértelmet igényel.

Amikor közlekedési baleset történik, mindig meg kell győződnünk arról ,hogy történt e személyi sérülés vagy sem. Ha nem történt sérülés, az érintett felek egymás közt is rendezhetik a felelősség kérdését ,a felelős biztosítója térít! Amennyiben nem tudnak megegyezni, érdemes rendőri intézkedést kérni. Személyi sérüléssel járó balesetek esetében kötelező rendőrt hívni!

Mindkét esetre igaz az, hogy a károkozó a károsultat köteles olyan helyzetbe hozni mintha az károkozás meg sem történt volna! A gyakorlat azt mutatja, hogy általában a gépjármű károkat több-kevesebb sikerrel mindenki tudja rendezni,de mi a helyzet a személyi sérüléses károkkal?

Személyi sérüléses károk esetén is meg kell különböztetnünk pénzben jól mérhető károkat, ezek a vagyoni károk (ruhakár,kiesett jövedelem,ápolással kapcsolatos költségek ,utazási költség,temetési költség…)

A bizonyított károkon kívül a károkozónak (felelősségbiztosító) meg kell térítenie a károsult nem vagyoni kárát is!A megítélés szempontja a sérülés mértéke.

Nem vagyoni károk körében tartoznak a 8 napon túl gyógyuló sérülések (pl.:csonttörés),súlyos esztétikai sérülés,tartós egészségkárosodás és baleseti halál is! A gyakorlat szerint a maradandó sérülés és baleseti halál esetében történik a legnagyobb összegű kárkifizetés.A maradandó sérüléseknél az életjáradék megállapítása is kulcsfontosságú kérdés. A nem vagyoni kár igényének benyújtásakor a biztosítótársaság minden körülményt figyelembe véve határozza meg a kár összegét, ezért a beadványnak tartalmaznia kell az összes olyan információt, ami emelheti a kifizetendő kártérítési díjat.

Amennyiben a biztosítótársaság elutasítja vagy túl alacsony összegben állapítja meg a kártérítés összegét, peres eljárásban érvényesíthetjük igényeinket!

Időt,pénzt és nagyon sok energiát spórolhatunk meg azzal, ha a kártérítési eljárásban a kezdettől fogva tapasztalt szakemberekkel dolgozunk együtt!

A kárrendező iroda segít a szükséges dokumentumok beszerzésében, minden kártérítési tételre kiterjedő kárigény benyújtásában, a kártérítési folyamat gyorsításában, a kártérítési összeg felülvizsgálatában.

Ingyenes konzultáció:
SOS Kárrendező és Tanácsadó iroda

telefon: 06/30 9360-460, 06/30 385-1115

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Keresés

Térkép